Buizerd & Saars

een boon voor koffie

Bij Buizerd & Saars krijgt u koffie met een kop. En dan hebben we het niet over de tas, maar over koffie met een ‘smoel’, koffie die de identiteit van uw zaak weerspiegelt waar u zo hard aan werkt. Dankzij Buizerd & Saars schenkt u de koffie die u wil schenken.

De laatste indruk
is vaak degene die blijft hangen

Dus als uw kok zoveel aandacht besteedt aan de puurheid van zijn ingrediënten en aan de bereiding, als uw sommelier met zoveel precisie de juiste bijpassende wijnen kiest, waarom zou u dan zo’n belangrijke afsluiter als de koffie overlaten aan de groothandel?

Als een van de eersten in België biedt Buizerd & Saars u koffie op maat aan, via Personal Profile Roasting. Onderstreep de eigenheid van uw menu door zelf uw eigen, ambachtelijke koffie samen te stellen. Onderscheid u van uw concurrentie en schenk koffie met een verhaal. Het verhaal dat u zelf wil vertellen.

Wie zit er achter
Buizerd & Saars?

Ik ben Chris Moreels (51), zaakvoerder en brander van Buizerd & Saars. Koffie zit bij mij in genen. Bij mijn grootvader ‘Gaby’ Van Herzeele, maalder van beroep, stond de dampende koffiekan van grootmoeder steeds op de Leuvense stoof. Met daarin zelf gebrande koffie. De historiek rond de koffiekan heeft ongetwijfeld meegespeeld in mijn keuze om koffiebrander te worden.

Vanwaar komt die naam eigenlijk?

Eerlijk? Het klinkt goed, maar het is ook een beetje tegendraads. Daar hou ik wel van.

In de bosrijke omgeving van Lozer, vlak bij onze branderij, vertoeven veel buizerds. Zijn schreeuw tijdens zijn vrije vluchten, op de warme luchtstroom, op zoek naar een prooi, hij doet mij altijd in bewondering naar omhoog kijken. Free as a bird.

En de saars ? Saars is dialect voor een dekentje. Lekker knus genieten onder een saarzeke, binnen voor het haardvuur in de zetel of buiten op het terras tijdens een zonnige herfstdag, met voor je een heerlijke kop dampende koffie.  Dát gevoel. Dat is Buizerd & Saars.

Hoe is het idee ontstaan?

Als Willy Willy van The Scabs klaagt, dan moet je luisteren. Ik verklaar me nader. De gitarist is door een speling van het lot een vriend voor het leven geworden. Tijdens een van onze vele fijne gesprekken, had hij het over hoe beroerd de catering zo vaak is voor een optreden. En vooral: waarom schenkt niemand zijn muzikanten een pittige espresso in, die je die extra boost geeft voor je het podium op moet? Daar werd het idee geboren om een eigen koffie te branden: de RockEspresso.
Hoe wild dat idee toen ook was, het bleef in mijn hoofd hangen. Ik begon mij te verdiepen in de wondere wereld van de koffie. Kocht boeken, volgde cursussen en doorliep ten slotte een stage bij Kris Durant, van de koffiebranderij van Colruyt – nog altijd de enige Belgische distributeur die zelf zijn koffie brandt.
Ik wist steeds zekerder: ik wil mij aan koffie wijden, maar ik weiger om de zoveelste te zijn die gewoon zijn eigen koffie brandt. Ik wil uniek zijn, en mensen helpen om dat ook te zijn. Dus waarom zou ik restaurants en bedrijven niet de mogelijkheid bieden om zelf hun koffie samen te stellen? De ambachtelijke micro-koffiebranderij ‘Buizerd & Saars, your personal coffee’ werd geboren.

Welkom in ons koffiewinkeltje

Wellicht het kleinste winkeltje van Kruisem.

Neerrechemstraat 11A te Kruisem!

 

Openingsuren koffiewinkeltje:

 • Woensdag en vrijdag: 16u00 - 19u00
 • Zaterdag: 14u00 - 18u00
 • Zondag: 9u30 - 12u00
 • Of op afspraak
 • Gesloten op feestdagen

Sluitingsdagen 2024:

  • Woensdag 1 mei 2024
  • Zondag 19 mei 2024
  • Maandag 15 juli t.e.m. zondag 21 juli 2024
  • Maandag 05 augustus t.e.m. zondag 18 augustus 2024

  Wij aanvaarden: cash, Kruisembon, Payconiq by Bancontact app en kaartbetalingen met SumUp.

   

  Bedankt om lokaal te kopen.

  Buizerd & Saars koffiewinkeltje in Kruisem

  Aanvraag informatie

  Heb je als restauranthouder of horeca uitbater interesse voor onze Personal Profile Roasting  mogelijkheden? Zou je graag een verkooppunt willen worden van onze B&S koffies? Of heb je gewoon een vraag?

  Vul dan onderstaande gegevens in en ik contacteer je weldra

  Contact

  Adres

  Buizerd & Saars

  Chris Moreels

  Neerrechemstraat 11 A

  B-9770 Kruisem

  Tel.

  +32 (0) 497 35 35 77