FINCA SAN ISIDRO – 500 gram

26,20

NEW LTD EDITON

EXCELLENT SPECIALTY COFFEE

FINCA SAN ISIDRO

COSTA RICA

ANAËROBIC NATURAL

Single Original specialty coffee met een cuppingscore van maar liefst 86%.

Een superieure koffie met een volle body, fruitige tonen en ondertonen van kaneel en donkere chocolade.

 

 

 

 

 

Categorie:

San Isidro is een Costa Ricaanse cultivar uit geselecteerde lijnen van de Portugese T5296, zelf gekruist met Timor H382-2 en Villa Sarchi. Het is vernoemd naar de stad die het dichtst bij een van de boerderijen van de familie ligt, waar experimenten plaatsvonden om een veerkrachtig ras te ontwikkelen met het potentieel voor hoge kwaliteit en hoge opbrengst

De fermentatie vond plaats in afgesloten tanks met een klep die zuurstof afgaf en CO2 in de kersen liet doordringen. Parameters werden gecontroleerd en gereguleerd totdat de nodige niveaus waren bereikt, waardoor de smaken die van nature in het koffiezaad zitten, werden versterkt. Terwijl een natuurlijk verwerkte San Isidro aangename en vertrouwde nootachtige en donkere suikertonen kon vertonen met een mild knapperige zuurgraad, creëerde het natuurlijke anaërobe proces de voorwaarden voor het ontstaan van een wijnachtig, donker fruitig en chocoladeachtig smaakprofiel.

Volcan Azul is het paradepaardje van de familie Castro Kahle. Het beslaat 300 hectare op de hellingen van de Poas-vulkaan, waarvan 60 hectare is beplant en 200 hectare is gewijd aan natuurbehoud. Er worden 40+ variëteiten geteeld op de boerderij, waarvan Geisha, Typica, SL 28, Caturra en San Isidro hebben gewonnen bij de COE.

De anaërobe Catuai-koffie van Hacienda San Isidro heeft een cupping-score van 86, wat volgens de normen voor speciale koffie als "uitstekend" wordt beschouwd. Deze score geeft hoge kwaliteit aan met complexe, fruitige smaken en tonen van kaneel.

  • Cupping-score: 86
  • Kwaliteitsbeoordeling: Uitstekend
  • Smaakprofiel: Complexe smaken met een volle body, fruitige tonen en ondertonen van kaneel en donkere chocolade.

Uitstekend als filterkoffie, French Press en Espressomachine.